Kernek Anadolu Lisesi’nde Yapay Zeka Rüzgarı

Kernek Anadolu Lisesi, bilim ve teknoloji alanındaki yenilikleri öğrencilerine tanıtmaya devam ediyor. Bu kapsamda okulumuzun konferans salonunda, yapay zeka teknolojilerine yönelik bir tanıtım etkinliği düzenlendi.Etkinlikte, öğrencilerimiz yapay zekanın kullanım alanlarına dair bilgiler edindi ve bu teknolojiyi daha yakından tanıma fırsatı buldu.

Etkinliğe okulumuzdan 190 öğrenci katıldı. Öğrencilerimiz, öncelikle yapay zeka teknolojileri hakkında detaylı sunumlar yaparak bu alandaki temel kavramlar ve uygulama alanları hakkında bilgi sahibi oldular. Sunumların ardından öğrenciler, akıllı telefonlarına indirdikleri yapay zeka uygulamaları ile teorik bilgilerini pratiğe dökmek için denemeler yaptılar. Bu uygulamalar sayesinde yapay zekanın günlük hayatta nasıl bir rol oynayabileceğini ve problemlere nasıl çözümler üretebileceğini gözlemleme şansı elde ettiler.

Bu tür etkinliklerle öğrencilerimizi geleceğin bilim ve teknoloji dünyasına hazırlamayı amaçlıyoruz. Yapay zeka, günümüzde ve gelecekte pek çok sektörde etkin bir şekilde kullanılmakta ve bu alandaki bilgi birikimi öğrencilerimiz için büyük önem taşımaktadır. Kernek Anadolu Lisesi olarak, öğrencilerimizin bu tür yenilikçi teknolojilerle iç içe olmalarını ve bu alandaki yetkinliklerini artırmalarını sağlamak temel hedeflerimiz arasında yer alıyor.

Etkinlik boyunca öğrencilerimizin göstermiş olduğu yoğun ilgi ve katılım bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Öğrencilerimiz, yapay zeka uygulamalarını deneyimleyerek öğrendiklerini pekiştirdiler ve teknolojiye olan meraklarını daha da artırdılar. Bu tür bilimsel ve teknolojik etkinliklerin organizasyonunu gelecekte de sürdüreceğiz.

Kernek Anadolu Lisesi olarak, öğrencilerimizin akademik ve sosyal gelişimine katkıda bulunacak daha birçok etkinliği büyük bir heyecanla planlamaktayız. Bu ve benzeri etkinlikler hakkında daha fazla bilgi için okulumuzun web sitesini ziyaret etmeyi unutmayın.

19.04.2024 113

19-04-202419-04-202419-04-2024